راه‌های طبیعی برای پاکسازی ریه‌ها
نوشته شده توسط : reza
 
تکنیک‌های پاکسازی ریه می‌تواند برای افرادی که سیگار می‌کشند یا دائماً در معرض آلودگی هوا قرار دارند، ضروری باشد. همچنین کسانی که دارای بیمارهای مزمن ریوی هستند که سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهند، مانند: آسم، بیماری انسداد مزمن ریوی و فیبروز کیستیک.
 
 
تنفس در هوای آلوده، سیگار کشیدن و سایر سموم، می‌توانند به ریه‌ها آسیب برسانند و حتی باعث ایجاد بیماری‌ها و اختلالات گوناگونی شوند. حفظ سلامتی ریه‌ها برای سالم نگه داشتن دیگر اعضای بدن ضروری است.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا منجر به مرگ 4.2 میلیون نفر در هر سال در سراسر جهان می‌شود. استعمال سیگار و دخانیات عامل مرگ یک نفر از هر 5 نفر در ایالات متحده است.
برخی از روش‌هایی که افراد می‌توانند برای تمیز کردن ریه‌های خود از آن استفاده کنند، را بررسی می‌کنیم.
 
آیا تمیز کردن ریه‌ها امکان‌پذیر است؟
سلامت ریه برای سلامت عمومی یک فرد بسیار حیاتی است. ریه از آن اندام‌هایی است که خودش، خودش را تمیز می‌کند و به محض متوقف شدن مواجهه با آلاینده‌ها، مثلاً هنگامی که فرد سیگار را ترک می‌کند، موجب التیام و بهبودی خودش می‌شود.
بعد از اینکه ریه‌ها در معرض آلودگی، مانند دود سیگار، قرار می‌گیرند، ممکن است فرد احساس کند سینه‌اش دچار پُری، احتقان و یا التهاب شده است. مخاط به منظور گرفتن میکروب‌ها و پاتوژن‌ها در ریه‌ها جمع می‌شوند، که این عامل در احساس سنگینی که فرد حس می‌کند، نقش دارد.
افراد ممکن است بتوانند از روش‌های خاصی برای پاک کردن ریه‌ها از مخاط و تحریک‌کننده‌ها به منظور تسکین احتقان سینه و سایر علائم ناراحت‌کننده استفاده کنند.
برخی از این روش‌ها همچنین ممکن است راه‌های هوایی را باز کرده، ظرفیت ریه‌ها را افزایش و التهاب را کاهش دهند، که می‌تواند به کاهش اثرات آلودگی و دود در ریه‌ها کمک کند.
 
راه‌های پاکسازی ریه‌ها
در ادامه، ما به تمرینات تنفسی و تغییراتی در سبک زندگی می‌پردازیم که می‌تواند به خارج کردن مخاط اضافی از ریه‌ها و بهبود تنفس کمک کند.
اخیراً یک منبع تحقیقاتی معتبر از یک مطالعه که شامل بیش از 1000 فرد بزرگسال در کره بود، نشان داد افرادی که حداقل 2 فنجان چای سبز در روز می‌نوشند، نسبت به افرادی که اصلاً چای سبز نمی‌نوشند، عملکرد ریه‌ی بهتری دارند
 
بخار درمانی کنید
بخار درمانی عبارت است از استنشاق بخار آب برای باز کردن راه‌های هوایی و کمک به ریه‌ها در تخلیه مخاط.
مبتلایان به بیماری‌های ریوی ممکن است متوجه شوند که در هوای سرد یا خشک علائمشان بدتر می‌شود. این نوع آب و هوا می‌تواند غشاهای مخاطی موجود در مجاری هوایی را خشک کرده و جریان خون را محدود کند. در مقابل، بخار، گرما و رطوبت را به هوا اضافه می‌کند و این می‌تواند باعث بهبود تنفس شود و به نرم شدن مخاط در مجاری هوایی و ریه‌ها کمک کند. استنشاق بخار آب باعث تسکین فوری می‌شود و به افراد کمک می‌کند تا راحت‌تر نفس بکشند.
یک مطالعه کوچک شامل 16 مرد مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) دریافت که استفاده از ماسک بخاردرمانی منجر به کاهش قابل توجهی در ضربان قلب و سرعت تنفس (نسبت به زمانی که از بخار در ماسک‌ها استفاده نشد) شد. با این حال، شرکت‌کنندگان بهبودهای ماندگاری را در عملکرد تنفسی خود گزارش نکردند؛ و این یعنی این روش درمانی می‌تواند یک راه‌حل مؤثر موقت باشد، اما محققان برای این که فواید بخاردرمانی برای سلامتی ریه را به‌طور کامل درک کنند، باید تحقیقات بیشتری انجام دهند.
 
از سرفه‌ی ارادی یا کنترل شده کمک بگیرید
سرفه کردن یک راه طبیعی برای خارج کردن سمومی از بدن است که در مخاط به دام افتاده‌اند. سرفه ارادی یا سرفه‌ی کنترل شده، مخاط اضافی در ریه‌ها را نرم و شل کرده و آن را از طریق مجاری هوایی به بیرون ارسال می‌کند.
پزشکان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به COPD این تمرین را برای کمک به پاکسازی ریه‌های خود انجام دهند.
سرفه برای دفع مخاط
افراد می‌توانند برای پاکسازی ریه‌هایشان از مخاط اضافی، از مراحل زیر پیروی کنند:
- بر روی یک صندلی بنشینید (مانند تصویر) به طوری که شانه‌هایتان شل و رها باشد و هر دو پایتان به صورت صاف روی زمین قرار بگیرد.
- بازوهایتان را روی شکمتان به صورت تا شده قرار دهید.
- به آرامی از طریق بینی نفستان را به داخل بکشید.
- سپس به آرامی در حالی که به سمت جلو خم شده‌اید و با بازوهایتان به شکمتان فشار وارد می‌کنید، نفستان را بیرون دهید.
- هنگام بازدم 2 یا 3 بار سرفه کنید و دهانتان را کمی باز نگه دارید.
- سپس به آرامی از طریق بینی هوا را به داخل بدنتان وارد کنید.
- در نهایت استراحت کنید و در صورت لزوم چند بار این کار را تکرار کنید.
 
 
ادامه مطلب: تبیان



:: برچسب‌ها: سلامتی ,
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 آذر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: